home,  The Essence of life

Acceptatie Struggles

In veel van mijn blogs deel ik de struggles die ik ervaar over het “accepteren”.  Dit is een van de belangrijkste en moeilijkste items geweest in het afgelopen jaar. In een van de laatste blogs deel ik met jullie dat ik het lastig vind om tevreden te zijn met mijn leven zoals het nu is. Ik sta niet stil bij hetgeen wat er nu is. Ken je dat?!

Dat je alleen maar over de toekomst nadenkt, gaat piekeren over hoe je van alles gaat bereiken want; ik heb nu niet de perfecte baan, geen koophuis, ik kan niet voor een huisdier zorgen of laat staan kinderen. Maar dat wil ik allemaal wel.. en het liefst NU. Maar, waarom zijn we bezig met de toekomst die er eigenlijk nog niet toe doet? Waarom staan we niet stil met wat er nu is in het leven en daar van genieten?

Waar ik mij ondertussen bewust van ben, is dat ik hier over ga piekeren omdat ik dan kan vluchten voor de realiteit. Het niet accepteren wat mijn realiteit is.

Ik kan namelijk (nog) niet accepteren dat ik anders ben dan dat ik altijd voor ogen heb gehad.

En om dat “goed te maken” blijf ik hier continu in hangen. Maar, we weten ondertussen wel dat als je ergens negatief over blijft denken, zal je nooit het gewenste resultaat kunnen behalen. Want, dat gewenste resultaat bestaat niet door de negativiteit.

But.. what’s next?!

Ik maak steeds meer stappen naar zelfacceptatie. Door te erkennen dat ik tegen de realiteit vecht. Maar ook dat de realiteit nou eenmaal op dit moment zo is en dat ik er nu niks aan kan veranderen. De meest lastige stap is het stilstaan bij de emoties die het teweeg brengt en de lichamelijk sensaties. Door te emoties onder ogen te komen kan je bijvoorbeeld een commitment uitspreken en deze steeds blijven herhalen waardoor je geest omgekeerd kan worden naar acceptatie. Daarnaast probeer ik ook geen belachelijke doelen te stellen. Maar doelen die voor mij, op dit moment, haalbaar zijn en om daar een tevreden gevoel aan over te houden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge