home,  The Essence of life

FASHION FASHION FASHION

Schrijven over Fashion terwijl ik hier nou niet echt een gevorderde in ben…  but trust me, dit gaat geen Fashion blog worden hoor daar zijn er al genoeg van!

Fashion is voor mij voornamelijk een uitlaatklep, het stylen en creëren van nieuwe looks. Bij mijzelf; medium. Bij andere; VEUL leuker! Ik werk in een mooie Boutique in Amsterdam waar ik dan ook helemaal los kan gaan. De leukste klanten zijn diegene die hun hele vertrouwen in jouw handen leggen om de leukste sets uit te zoeken voor in hun garderobe. Wat ik altijd belangrijk vind bij het stylen van mensen is dat hun persoonlijke style goed naar voren komt. Vaak weerspiegelt dat ook een groot deel van je persoonlijkheid. Koop daarom, alsjeblieft geen items die niet bij jou persoonlijkheid passen en of iets waar je je niet prettig in voelt. Ook al is het een mode trend, zoals die grote DAD Sneakers. De trend kan net zo tof zijn, maar vraag jezelf af en kijk goed, ook naar your inner self, do you feel like you?

Ik ben zelf echt een basic typ. Ik hou van zwart, donker blauw en grijs.. ja ja, saai denk je dan, is ook! Ik hou er van om basics te combineren met een item die wat meer schreeuwt. Bijvoorbeeld met een panter schoentje, of een knal rode tas. Heel soms, als ik echt even gek wil doen, dan ga ik voor verschillende dessins in een outfit. Zoals streepjes en ruitjes tegelijk. Mijn persoonlijk style omschrijf ik als clean, stoer maar toch vrouwelijk. Voor mij zijn The Looks altijd wel belangrijk. Niet om “Fashion” te zijn (I love dit woord) maar om je goed te voelen. Als ik vind dat ik er leuk uitzie, dan straal ik meer zelfvertrouwen uit. Dan ben ik ook meer tevreden met en over mijzelf. Het is misschien gek, maar als ik niet prettig in mijn kleding zit, zit ik ook niet prettig in mijn vel. En ja, tuurlijk vergelijk ik mijzelf ook wel eens met andere, maar daar zou ik mij eigenlijk niks van aan moeten trekken (HA HA.. snap je). Je moet dragen wat jij leuk vindt, wat jij lekker vindt zitten en waar jij je Fashionable in voelt!

Wanneer ik aan het werk ben als style advisor moet ik mij verplaatsen in het merk. Een aantal Labels van het merk liggen vrij dicht bij mijn eigen style. Maar omdat het merk zich op een vrij grote doelgroep richt, is er voor ieder wat wils. Hiermee wil ik zeggen dat er voor elke leeftijdscategorie en/of persoonlijkheid een passend label te vinden is. Dat maakt het stylen van de dames ook zo interessant. Naast het merk, moet ik mij dus ook met de klanten verbinden. Ik moet mij in kunnen leven in welke omgevingen zij zich bevinden, wat zij willen uitstralen en eventueel wat voor werk zij verrichten. Je moet in een korte tijd een band kunnen creëren om de klanten zich goed te laten voelen in wat jij ze kan aanbieden. Intuïtie, luisteren en durven is hierin key. Er komen dan ook verschillende dames in de boutique: young professionals, dames die moeder zijn geworden, dames met gezondheidsproblemen en dames met veel levenservaring (oud wil ik nog niet zeggen) Het mooie aan het vak als een style advisor is dat je de dames een goed gevoel kan geven. Over wat ze dragen, wie ze zijn en wat ze uit willen stralen Het geeft mij voldoening, om mede door mijn style advies, een bijdrage te te kunnen leveren aan het zelfvertrouwen van welke vrouw dan ook.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge