home,  Whatever life throws at you

Happy Wednesday

Heerlijk vind ik het om nieuwe dingen te ontdekken in deze bijzondere stad Amsterdam. Omdat ik parttime werk, heb ik heerlijk de tijd om opzoek te gaan naar leuke interior stores, coffee hotspots, de allermooiste boutiques, en zeker niet te vergeten de aller leukste en lekkerste restaurants. Ik ben namelijk gek op koken, eten en lekkere wijntjes. Woensdag was mijn vriend jarig, toen zijn we heerlijk met z’n tweetjes naar Restaurant Breda gegaan om uitgebreid te lunchen. We hadden al veel goede verhalen gehoord dus met deze gelegenheid hebben we het er lekker van genomen.

Het zit op een heel leuk, typisch Amsterdams plekje aan de Singel. Omdat het zo warm was hadden we een tafeltje buiten gereserveerd. We zaten op van die schattige franse stoeltjes en alles was mooi gedekt, mooi bestek, glazen en prachtig servies. Van die gekke kleine dingen, waar een ander misschien niet eens op let, maakt mijn hart al een klein sprongetje. Ik weet dan ook gewoon: dit wordt goed. Daarnaast was de bediening dan ook erg vriendelijk en gezellig, totaal geen stijve bedoeling!

Ze hadden een goede kennis van wijn en spijs en deelde deze dan ook bij elke gang. Oh en had ik al iets verteld over de wijn.. Die was mij een partij poepie lekker. Helaas (nee hoor, was heel gezellig) kregen we nog bezoek die middag want anders hadden we nog wel even doorgeslurpt van die Menetou-Salon.

Bij Breda wordt de lunch geserveerd vanaf 3 gangen, je kan ook nog kiezen voor de 4 – of 5 gangen. Ze hebben een menu van de chef en daar maken ze een selectie van. Het blijft dan ook een verrassing tot het aan tafel geserveerd wordt. Voor mij is dat best een dingetje, ik heb namelijk zelf graag de controle over… mmh, eigenlijk alles wel! Hier moest ik mij dus bij neerleggen, een goede training om de controle eens uit handen te geven al zeg ik het zelf! Ik werd al snel gerustgesteld toen de amuse op tafel kwam. Bij elke gang wisten ze wel mijn interesse te wekken door relatief weinig ingrediënten te gebruiken. Maar door de verschillende technieken toe te passen was elk gerecht zeer interessant en goed in balans.

Je begrijpt vast dat ik van deze middag heb genoten! Aan de rechter kant van deze pagina heb ik een top 5 gemaakt van de spots in amsterdam waar ik op dit moment graag kom. Dit kan ook wel eens wisselen hoor, er zijn namelijk zoveel leuke plekjes in Amsterdam waar ik even het geluk kan vinden!

Laat anders een gezellig berichtje achter met jouw favo spot, ik ben ook erg benieuwd naar jullie Hotspot list!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge