home,  The Essence of life,  Whatever life throws at you

It’s Christmas time

December! De feestmaand om met al je vrienden en vriendinnen de leukste avondjes te organiseren. Ja, leuk denk je dan… Het is ook leuk. Maar, voor mij persoonlijk is dit ook heel veel stress.

Met een groepje vrienden hebben wij een traditie. In de week van kerst organiseren wij elk jaar een diner. Met alle toeters en bellen. Zijn (vaak) met een groep van 8, soms minder. Dit hangt af van de dates die worden meegenomen. Elk koppel verzorgd een gerecht en onze eigen vinoloog verzorgd de bijpassende wijnen. Dit jaar is het bij mij en mijn vriend thuis. Helaas is deze voorpret voor mij vreselijk. Maar ECHT!

Ik raak al gestrest omdat wij niet allemaal de zelfde wijnglazen hebben. Of borden die niet bij elkaar matchen. Gisteravond heb ik alles geteld wat we in huis hebben, lijstjes gemaakt van wat we nog nodig hebben. Pinterest en Instagram struin ik af voor het perfecte kerstthema voor bij mij thuis. Neurotisch, niet?!

En dit omdat ik wil dat het perfect is? Dat de mensen die ik al jaren ken, ervaren dat het perfect is geregeld en dat ik de perfecte gastvrouw kan zijn?!  Ik beoordeel mijzelf hier dan ook negatief op. – Het is stom dat je er zo over denkt, je wordt nooit een goede gastvrouw, zij weten dat het je niet gaat lukken – etc. etc. En dan nog het gerecht wat ik moet koken. Voor ik überhaupt iets bedacht heb wat ik ga maken, oordeel ik al dat het niet lekker zal zijn. Dus dat.

Je snapt, het plezier is ver te zoeken. Ik pieker me suf en ga waarschijnlijk allemaal inkopen doen die ik maar 1x ga gebruiken. Ik probeer het om het mijzelf wat gemakkelijker te maken, door de negatieve gedachtes tegen te spreken, of te relativeren eigenlijk. Accepteren dat ik graag dingen perfect wil doen, voor mijzelf maar ook zeker voor anderen. Lijstjes maken en hulp vragen aan iemand die mij kan helpen bij die lijstjes, waardoor de kerstinkopen ook leuk kunnen worden. Proberen om te ontspannen en minder streng te zijn voor mijzelf. But don’t get me wrong, I love Christmas. En wanneer de avond eenmaal daar is, is het een en al FUN. Maar met dit soort gelegenheden triggert het mij enorm om alles perfect te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge