home,  Whatever life throws at you

A human cognitive process

Afgelopen week werd mij de vraag gesteld aan welke waarden ik wil gaan werken; “Wat is op dit moment belangrijk in jouw leven?” Op dit moment is het belangrijk dat ik mijn eigen beslissingen ga en kan maken. En mijzelf dan ook de vrijheid geven om keuzes te maken. – Hier ben ik namelijk altijd al slecht in geweest. Graag word ik beïnvloed. Ik wil altijd de input horen van anderen of dat zij mij vertellen wat ik het beste kan gaan doen.-

Een beslissing die ik eigenlijk nooit zelf heb durven maken, is op welke manier ik mijn eigen levenspad wil belopen. Een eigen koers uitzetten. En niet mijn gedachtes eindeloos laten gaan over wat andere mensen of de maatschappij van mij verwachten. Nee, ik wil gaan handelen op basis van mijn eigen behoeftes en prioriteiten.

Toen ik begon aan mijn studie was dat namelijk wel anders. Ik heb een hele goede studie gedaan, daar heb ik zeker geen spijt van. Maar wel over sommige keuzes die ik gemaakt heb. Ik wilde aan alle verwachtingen voldoen, van iedereen in mijn omgeving. Dat was aan de ene kant mijn drive. Nu is het alleen maar een valkuil, ik ben aan mijn eigen dromen en mijn eigen koers in het leven voorbij gegaan. En niet alleen wat betreft de studie, ook vriendschap, liefde en familie. Ik heb mijzelf een blinddoek voorgehouden, wat ik dacht of voelde deed er niet toe. Nu kan ik gelukkig wel zeggen  dat het niet de juiste manier is om door het leven te gaan.

And now what… Ja, dat denk ik dan. Nu moet ik het dus inzichtelijk maken, hoe ik dit ga doen? – …Mijn eigen beslissingen maken en mijzelf de vrijheid geven om deze te maken…-

Ook dat is dus mijn eigen keuze, niets is goed of fout.. het gaat op mijn manier.

Als ik nou begin bij de vragen; Hoe wil ik in het leven staan, wat zijn mijn dromen, welke mensen wil ik om mij heen hebben, is er iets wat ik wil gaan bereiken, welke doelen moet ik mijzelf stellen en wat is goed voor mij om te doen in dit leven. Ja.. een mondvol.

In mijn aankomende Blogs ga ik opzoek. Opzoek op welke manier ik mijn eigen koers kan en wil bepalen en misschien dat ik dan ook al wel kan benoemen hoe ik de toekomst voor mij zie.

To be continued… 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge