home,  The Essence of life,  Whatever life throws at you

Tevreden zijn met het leven wat je hebt…

Soms vind ik het zo moeilijk. Tevreden zijn.

Laatste paar weken ben ik heel erg aan het nadenken geweest. Het zit namelijk in mijn hoofd dat het niet goed genoeg is. Er zit zo’n vervelend stemmetje, er is namelijk weer wat meer ruimte in mijn hoofd, en dan gaat het weer… de gedachte dat het allemaal niet meer voldoende is. Er moet meer gebeuren, het is niet meer goed genoeg, ik moet meer uit het leven halen. Want ja, ik vergooi mijn leven nu ik in een kleding winkel werk. Niet doe waar ik voor opgeleid ben… Ik moet veel meer.

Elke avond ga ik als een gek verschillende vacatures langs. Marketing, PR, Hospitality. Als ik weer een “serieuze” baan heb dan komt het wel weer. Een en al Paniek. Moet ik weer solliciteren, mijzelf gaan bewijzen. Heb ik wel genoeg kennis, maak ik wel een kans, zullen zij het niet gek vinden.. maak ik wel een goede keuze?! En voornamelijk de gedachte; IK KAN DIT NIET, IK BEN NIET GOED GENOEG.

De angst slaat dan toe dat ik nooit zal bereiken wat ik wil bereiken. Ik ga mijzelf vergelijken met andere; oud-studiegenoten, influencers, vrienden en vriendinnen. Dan maak ik de conclusie dat ik niets heb bereikt in 27 jaar maar iedereen om mij heen heeft haar/zijn droombaan. Hoe verdrietig is dat? Mijn gezonde en mijn wijze geest weet heus, HEUS, dat het niet zo oppervlakkig ligt allemaal. Iedereen heeft struggles, onzekerheden en willen het allemaal perfect doen. Ieder zijn of haar perfect is anders.

Ik wil zo graag blij zijn, tevreden en gelukkig met alles wat ik heb op dit moment. Mijzelf niet vergelijken met anderen, accepteren dat ik op dit moment op het hoogst van mijn kunnen zit. Dat ik in 2 jaar tijd als persoon heel erg gegroeid ben en dat daar ook iets voor te zeggen is. Kunnen beseffen dat het leven niet alleen succesvol is als je een carrière hebt.

Ik moet mijzelf dus nog steeds de tijd geven, om te accepteren. Accepteren dat dit mijn manier is van bouwen. Bouwen aan het leven en mijn eigen levenspad bepalen. Mijn eigen verantwoordelijkheid dragen, mijn eigen keuzes maken en doen waar ik gelukkig van word. Dan pas kan ik vrolijk zijn. Geluk en liefde voelen en delen met de mensen waar ik om geef en die belangrijk zijn voor mij.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge